mny 2012.11.25. 20:41

tizennegyedik

Zavaró, hogy nem mindig tudom egyből leírni, ami a fejemben jár, utólag meg már nehéz összeszedni a gondolataimat. Ma látogatóban jártunk egy ismerősnél, ahol a kislány ugyanannyi idős, mint a kislány, akiről szó van. Egy hónappal született hamarabb, az ismerős gyerek. Ez csak utólag jutott eszünkbe. 

Furcsak ez az egész. Nem igazán tudom leírni azt, amit érzek ezzel kapcsolatban. 

Ha esetleg megkaphatnánk jó lenne minél hamarabb. Most, a képek alapján kiegyensúlyozottnak látszik. Az anyukája szemmel láthatóan szereti és ragaszkodik hozzá. Ez így jó. És jó lenne, ha így is maradna. De belegondolva abba, ami a 3 másik gyerekkel történt, egyértelmű, hogy ez nem fog így maradni. Az is kérdés, hogy anyukát meddig fogja érdekelni a gyerek? Meddig akar majd gondoskodni róla? Persze senki sem szólhat bele a másik életébe. Ki így, ki úgy gondoskodik a gyerekről. Ha már szeretet van, akkor sokminden nem kell. 

De tényleg nem kell? Ez a 21. század. Itt már nem lehet az utcán nevelni a gyereket, vagy egy erdőben fakunyhóban. 

Mi lesz, ha elkezdik a kislányt ide-oda rángatni? Intézetből ki - be, anyukától el, majd vissza, esetleg egy kis nagyizás, egy kis intézet megint. Mi lesz belőle? Mit fog látni a világból? Milyen életesélyekkel indul neki az életnek?
Persze nem lehet leírni senkit sem már az elején. Nem is áll szándékomban. Ettől még lehet jó élete... bárcsak láttam volna példát is ilyenre. Egyenlőre hányavetetten felnőtt embereknél nem ezt láttam. Sajnos. De szóljon, aki tud néhány pozitív példával szolgálni. 

De nem csak ez jár a fejemben. Hisz ott van az is, amikor előszőr láttam róla fényképket. Nem úgy néztem, mint egy átlag gyerek fényképét. Nem csak egy volt a sok közül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenlegyen.blog.hu/api/trackback/id/tr44925181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása